Praha 11 má nové odběrové místo pro testy na Covid-19

Dva měsíce práce, a je hotovo. Od pondělí je i v městské části Praha 11 funkční odběrové místo pro testy na nemoc *Covid19. Je umístěno u sportovního areálu Multifunkční haly Jedenáctka VS a Jižní Město na parkovišti vlevo tak, aby nebyl omezen provoz areálu.

„Jsem velmi rád, že se nám po několika týdnech podařilo ve spolupráci s hlavním městem a uvedenou společností vyřešit veškeré administrativní požadavky a spustit tak provoz odběrového místa pro obyvatele naší městské části. Pevně doufám, že provoz místa pomůže v boji s COVID-19 na území celé Prahy,” uvedl Jiří Dohnal (Piráti), starosta městské části Praha 11.

A teď pár praktických informací:

• Odběry probíhají z automobilu, jde tedy o tzv. drive-in koncept.Test je možné absolvovat vyšetření i mimo tento režim, můžete přijít i osobně.
  • Vzhledem k omezené kapacitě je potřeba si na odběr vzorků rezervovat místo. Přijímání jsou všichni s elektronickou žádankou i ti, kteří si test zaplatí ze svého. Přijímány jsou pouze platby kartou.

Odběrové místo najdete po celé Prahy, na jejich přesný seznam se můžete podívat na https://covid.praha.eu.

Posíláme modemy do jihoměstských rodin
12.11.2020

Posíláme modemy do jihoměstských rodin

Od počátku přechodu na distanční výuku jsme shromažďovali požadavky našich škol. Ředitelky a ředitele jsem požádala, aby oslovili rodiče a ověřili možnosti internetového připojení z jejich domovů. Na základě získaných informací se naše městská část...

Otevřené školky i v létě
22.10.2020

Otevřené školky i v létě

Na jaře vzhledem k vládním opatřením byly uzavřené i mateřské školy na naší městské části. Rodiče z Jižního Města začala zajímat možnost prodlouženého prázdninového provozu mateřských škol.