Radnice Prahy 11 zažádala o svěření pozemku poblíž metra Roztyly

Radnice městské části Praha 11 dne 4. 11. 2019 přijala usnesení, kterým žádá Magistrát hl. m. Prahy o svěření pozemku parc. č. 3276/4 v k. ú. Chodov. Pozemek se nachází u stanice metra Roztyly, přímo na hranici Krčského lesa.

Tento pozemek vlastní hl. m. Praha, ale o jeho koupi již delší dobu usiluje soukromý investor. Pozemek je v současné době veden v územním plánu jako “SO3 - částečně urbanizované rekreační plochy”, a je tedy možné jej využít například pro dětské hřiště.

Nedávno ale byl na Praze 11 projednáván první návrh územní studie v okolí metra Roztyly, který v současné podobě navrhuje tuto parcelu změnit na zastavitelnou. Tato studie se stále vytváří a není jasná její finální podoba. Naši zastupitelé se zástavbou této parcely nesouhlasí, a proto jsme proti studii podali připomínky. Jsme přesvědčeni, že městská část by měla mít možnost sama rozhodovat o výstavbě na pozemcích, které jsou na jejím území a zároveň ve vlastnictví Prahy.

Na základě koaliční dohody proto místostarosta a radní pro územní rozvoj Ing. Martin Sedeke (ODS) připravil a v pondělí předložil materiál, ve kterém městská část žádá magistrát o svěření pozemku, stejně jak to platí i pro okolní pozemky. Ty tak zůstávají v majetku magistrátu, ale městská část se stará o jejich údržbu a rozhoduje, co na nich vznikne.

Postřeh ke schválené kontribuci
28.02.2022

Postřeh ke schválené kontribuci

Praha, 28. února 2022 – Na konci ledna byl na zastupitelstvu hl. m. Prahy schválen dokument s názvem “Metodika spoluúčasti investorů”, který stanovuje, jakou měrou by se soukromí investoři měli finančně podílet například na budování...