Jak je to ve skutečnosti s parkovištěm Kaplanova?

Praha, 4. srpna 2022Parkoviště bylo prodáno soukromé firmě v roce 2010 v době, kdy radnici vedla ODS a starosta Dalibor Mlejnský. Tedy v době, kdy se městský majetek prodával jako na běžícím páse. Od včerejšího dne 3. 8. 2022 majitel pozemku přivezl k vjezdu na parkoviště budku (stavební kontejner) a bude vybírat za parkování 100 korun za den nebo 1000 korun za měsíc.

Rada MČ Prahy 11 situaci od pondělí 1. 8. 2022 intenzivně řeší. Cílem je zjistit, zda plocha parkoviště je či není ve vlastnictví HMP a ve svěřené péči MČ Praha 11. Současné situace, která není 100% jasná, podrývá právní jistotu jak městské části, tak i společnosti SELEQUNE, která je majitelem pozemku pod uvedeným parkovištěm.

Dne 12. 7. 2021 totiž magistrát rozhodl o vyřazení parkoviště z kategorie místních komunikací, čímž se na plochu přestal vztahovat zákon o pozemních komunikacích. Naopak zastupitelce paní Zuzaně Malé (HPP11) magistrát odpověděl, že stavba parkoviště je ve v současné době ve svěřené správě MČ Prahy 11.

Situace je v řešení a rada bude současnou situaci projednávat na svém zasedání dne 8.8. 2022. O dalším vývoji Vás budeme informovat, včetně nejbližšího zasedání zastupitelstva, konaného dne 10.8.2022 v TOP Hotelu Praha.