articles/2023/2023-03-01-JNS.jpg
1. března 2023

Jihoměstské JNS Cheerleaders míří na mistrovství světa do USA

Nikoleta Míková, manažerka a předsedkyně klubu Join new spirit allstars alias JNS Cheerleaders (čírlídrs), se v minulém měsíci sešla se Zuzanou Böhmovou, místostarostkou pro oblast sportu a kultury. V rozhovoru si povídaly o tom, co to vlastně cheerleading je, a také o vzniku klubu JNS na Jižním Městě a jeho úspěších.

articles/2022/2022-08-04-centralnipark-rozhovor.jpg
5. srpna 2022

Budoucnost Centrálního parku

Pirátské listy Praha 11, léto 2022 – Jak bude vypadat Centrální park na Jižním Městě po plánovaných úpravách? Čtěte rozhovor kandidátky na starostku Zuzany Böhmové s primátorem hlavního města Prahy Zdeňkem Hřibem.

23. září 2018

Architektura není předmětem jednoho volebního období, říká architekt David Vávra

Akad. arch. David Vávra (1957) vystudoval Stavební fakultu ČVUT a Akademii výtvarných umění v Praze-obor architektura. Spoluzakládal divadlo Sklep. Od roku 1990 působí jako architekt ve vlastním ateliéru. Je znám též jako herec, spisovatel a výtvarník. Mimo jiné navrhl Divadlo Kotelna na Jižním Městě.

articles/2018/2018-05-27-rozhovor-walterova.jpg
23. srpna 2018

Výtvarnice Martina Walterová Ráda dávám věci do nezvyklých souvislostí

Martina Walterová (1988) je absolventkou ateliéru Malba I. u profesora Daniela Balabána na Fakultě umění Ostravské univerzity. V rámci studia strávila semestr na stáži na Slezské Univerzitě v Katovicích (PL). Má za sebou několik skupinových i samostatných výstav, v roce 2012 získala Ateliérovou cenu. Pochází z Jižního města, kde také vystavovala své výtvarné práce.