articles/2023/2023-12-06-dar-YIT.jpg
10. prosince 2023

Dar od YIT Stavo vyjednal pro Prahu 11 Jiří Dohnal

YIT Stavo v minulém roce začalo stavět projekt projekt RIVI Bachova. Na realizaci tohoto projektu bylo nutné od městské části pronajmout investorovi část pozemku ve vlastnictví městské části Praha 11. Původní nájemní smlouva byla sjednána dne 19. 10. 2022 a YIT Stavo za ni platilo řádný nájem.

articles/2023/2023-12-07-odvolani-zdenkova.jpg
7. prosince 2023

Šárka Zdeňková je opět odvolána

Praha, 7. prosince 2023 – Piráti podpořili návrh ODS na odvolání starostky Šárky Zdeňkové z Hnutí pro Prahu 11. Na špatné práci Šárky Zdeňkové se shodli představitelé napříč politickými kluby Zastupitelstva městské části Praha 11. Piráti dlouhodobě upozorňovali na chování poškozující ekonomické zájmy městské části, ohrožení kultury na Jižním Městě neřešením situace v organizaci Kulturní Jižní Město a na nepřijatelné chování ke koaličním partnerům a zaměstnancům úřadu.

articles/2023/2023-11-13-dohodovaci-rizeni.jpg
13. listopadu 2023

Důvody k žádosti o výměnu starostky

Praha, 13. listopadu 2023 – Piráti Praha 11 v minulém týdnu požádali o zahájení dohodovacího řízení. Neudržitelnost současné situace v rámci koalice byla znatelná již na minulém zasedání zastupitelstva konaném dne 19. 10. 2023. V návaznosti na toto jednání svolalo předsednictvo místního sdružení Pirátů Praha 11 schůzi, na které se postavilo za klub a souhlasilo s výzvou k výměně na postu starostky. Zastupitelský klub pak sepsal hlavní důvody pro výměnu na postu: